DSC 0845Археологи Рятівної археологічної служби розпочали обстеження території, де будуватимуть північний обхід Львова

 Йдеться про фрагмент об’їзної міста, який з’єднає міжнародну трасу  Київ – Львів – Чоп із трьома міжнародними дорогами, що прямують від Львова до кордону з Польщею. Протяжність нової ділянки автостради становитиме близько 24 км.

«З жовтня 2017 року на замовлення Служби автомобільних доріг у Львівській області ведуться активні роботи з розроблення проектно-кошторисної документації цього будівництва. За попередніми припущеннями, під час обстеження проектованого відтинку дороги можемо виявити близько 20 нових пам’яток, адже це Грядове Побужжя – територія дуже багата на археологічні об’єкти», — розповів директор НДЦ «Рятівна археологічна служба» ІА НАН України Олег Осаульчук. 

 

За його словами, за умовами договору археологи повинні також оцінити ризики і потенційні загрози для об'єктів культурної спадщини та запропонувати заходи із пом'якшення і/або запобігання негативного впливу на них. 

«На території кожної з пам’яток треба буде провести рятівні дослідження ще до початку будівництва», - пояснив Олег Осаульчук.

Усі проектні роботи, у тому числі розробка пам’яткоохоронної частини,повинні закінчити до серпня. Початок будівництва Північної об’їзної Львова запланований на 2019 рік.