20130823starimuryУ галереї «Гердан» відкрили виставку «Старі мури». Вона презентує результати першого у Львові мистецького пленеру, проведеного на місцях археологічних розкопок.

Наприкінці липня протягом тижня п'ятеро львівських художників - Леся Квик, Оксана Андрущенко, Галина Дудар, Тарас Бенях та Володимир Богуславський - створювали свої асоціативні полотна на тему дослідження історії Львова. Свій погляд крізь лінзу об'єктива на міську історію та археологічні розкопки запропонували також фотографи Віталій Грабар та Роман Шишак. Окрім цього, на виставці представлено графіку Сергія Орловського, який вже тривалий час бере участь в археологічних дослідженнях.

«Нам було дуже цікаво побачити свіжий мистецький погляд на археологію. Адже часто археологи не мають часу та можливості по-іншому подивитись на свою роботу. Ми дуже раді, що саме ці митці зголосились відтворити своє бачення, відчуття та розуміння дослідження львівської історії», - говорить Олег Осаульчук, директор НДЦ «Рятівна археологічна служба» Інституту археології НАН України.

Виставка «Старі мури» триватиме у галереї «Гердан» до кінця наступного тижня.

«Мені приємно, що знайшлись люди, які мали бажання щось робити і зініціювали цей проект. Я також приємно подивований, що художники, які вже мають ім'я теж погодились взяти у ньому участь. У результаті маємо дуже добру виставку», - сказав директор галереї «Гердан» Юрій Бойко.