20130731plenerЛьвівські митці запрезентують свій погляд на історію міста та археологічні дослідження у Львові. Протягом тижня п'ятеро відомих художників: Леся Квик, Оксана Андрущенко, Галина Дудар, Тарас Бенях та Володимир Богуславський, - створюють асоціативні полотна на об'єктах, де проводять археологічні дослідження. До художників також долучились двоє фотографів: Віталій Грабар та Роман Шишак.


«Митці працюють разом з археологами на двох об'єктах – вулиці Городоцькій та площі Міцкевича, 9. Нам цікаво побачити мистецький погляд на археологічні розкопки в місті. Дуже приємно, що саме ці художники відгукнулись на нашу пропозицію. Адже археологія справді цікава і навіть дещо романтична, але самі археологи не завжди мають час відволіктись і творчо подивитись на свою роботу», - сказав Олег Осаульчук, директор НДЦ «Рятівна археологічна служба» Інституту археології НАН України.


Результатом мистецького пленеру стане виставка, яку планують відкрити у галереї «Гердан» до Дня археолога, який святкують 15 серпня.

Фото: Віталій Грабар