DSC 972228 квітня в Археологічному музеї Біскупіна (Польща) відкрили виставку «Врятовані скарби підземного Львова». Біскупін став шостим та останнім місто у Польщі, де презентували виставку. Виставка вже експонувалась у музеях Кракова, Любліна, Варшави, Вроцлава та Познані.

Виставка розповідає історію міста через призму рятівних археологічних досліджень проведених фахівцями НДЦ «Рятівна археологічна служба» Інституту археології НАН України на його теренах за останні 15 років. Виставка пропонує відвідувачам здійснити подорож крізь віки - від часу ще до заснування княжого міста і дотепер, - та дає можливість побачити, як жили люди багато століть тому, чим користувались у побуті і як розважались.

Найдавніші експонати походять ще зі слов'янського, за висловлюваннями істориків, – «дописемного», часу, тобто з VІІ – ІХ ст., «найновіші» - належать до зламу ХІХ та ХХ століть.

Організаторами виставки на території Республіки Польща є Науково-дослідний центр «Рятівна археологічна служба» Інституту археології НАН України та Археологічний музей у місті Кракові. Виставка відбувається під патронатом Посольства України в Республіці Польща.